Harry Potter: Wizards Unite

Eerst was er Ingress. Toen kwam Pokemon Go. En daarna kwam… Wizards Unite. Een versimpelde - maar gelikter uitziende - variant zich afspelend in het Harry Potter universum.

Het verhaal ? Plotsklaps verschijnen er overal “foundables” - herinneringen aan mensen, voorwerpen, dieren etc. uit de tovenaarswereld - waarmee deze onthuld dreigt te worden aan de gewone mensen.
Jij bent één van de vrijwillige tovenaars die op pad gaat om de foundables zo snel mogelijk terug te sturen naar waar ze horen. Je cast spreuken, reist met portkeys, vecht in torens - en ondertussen krijg je nog een beetje plotontwikkeling ook.

Het spel ? Net als bij de eerder genoemde spellen krijg je op je mobiel een kaart van de omgeving waar je daadwerkelijk bent te zien. Maar sommige dingen zijn anders: er verschijnen magische wezens voor je fouten, dat standbeeld in je winkelcentrum blijkt plotseling een herberg of bijzondere plantenkas te zijn en er ligt zomaar wat drakenlever op de stoep.
. “Augmented reality” noemen ze dat. Jij loopt rond, maakt op je scherm spreukbewegingen en probeert zo de foundables uit het verhaal te vangen, wat je bijhoudt in je plakboek. Daarnaast verzamel je rondslingerende ingredienten, maak je daar potions mee die je vervolgens weer kan gebruiken om meer beestjes te lokken, beter te worden in vangen of… in vechten. Want dat moet je ook nog doen. En daarvoor moet je natuurlijk lessen volgen en een specialisme kiezen.


Het spel is bij lange na niet zo populair als Pokemon Go nog steeds is en - zoals gezegd - qua gameplay eigenlijk veel simpeler. Toch vind ik het vrij verslavend.

Jij ook ? Voeg mij dan rustig toe als vriendje :wink:

Lvl 33 Professor Moppermonster (met een minor in Magizooology) - 9288 1752 1167

Momenteel is er net een event aan de gang met extra missies, uitdagingen en natuurlijk beloningen.

Inmiddels ben ik al gestopt met Ingress, weinig behoefte om dan dit ervoor in de plaats te gaan doen